previous

1 / 10

Le Livre Maginaire: The Game
These Things Take Time, Gent BE
20/02/2014 
 23/02/2014

Curator: Luc Derycke

These Things Take Time is een nieuwe kunstruimte in Gent die een aanvulling brengt op de reeds bestaande culturele infrastructuur. Door samenwerkingen aan te gaan en verschillende disciplines te betrekken, is TTTT een levendige plek waar niet alleen de mogelijkheden van de tentoonstellingsruimte afgetast worden, maar ook de beleving en het performatieve centraal staan. 
Van 20 t.e.m. 23 februari transformeert TTTT naar aanleiding van Mind The Book, een jaarlijks literair festival dat dit jaar doorgaat in Kunstencentrum Vooruit, tijdelijk tot MER. Station 4. Samen met MER. Paper Kunsthalle verkent TTTT de mogelijkheid van het boek als tentoonstellingsruimte en de tentoonstellingsruimte als boek. Een selectie van kunstenaarsboeken wordt gepresenteerd als museumzalen. Het experiment past binnen een reeks van nomadische, curatoriële experimenten van Luc Derycke, om het kunstenaarsboek te herdenken als expositieruimte. Deelnemende kunstenaars zijn Julião Sarmento, Pieter Huybrechts en Erki De Vries, Mark Cloet, Ištvan Išt Huzjan, Gabriel Orozco, Matt Mullican en kunsthistoricus Johan Pas. 
De titel ‘Le Livre Maginaire’ is een zinspeling op André Malraux’ klassieker Le Musée Imaginaire (1952-1954); drie volumes waarin hij honderden beelden uit de beeldcultuur samenbracht. Zo creëerde hij een imaginair museum van alle kunst; van de oudheid tot het modernisme en van de Noordpool tot zijn eigen Frankrijk. Le Livre Maginaire vertrekt van een tegenovergesteld principe; kunstenaarsboeken worden uit hun banden gehaald en museaal gepresenteerd. Het imaginaire museum wordt zo een fysieke, maginaire gewaarwording.

Met werk van: Ištvan Išt Huzjan, Julião Sarmento, Johan Pas, Erki Devries & Pieter Huybrechts, Wim De Pauw, Gabriel Orozco, Matt Mullican, Mark Cloet, Jan Dheedene

Foto's © MER. Paper Kunsthalle

♦ This site is an archive. To purchase MER. books, please go to webshop: www.merbooks.be